Ota käpy pois kenkäst
kaar vesi pois saappast
nost ämpär silmiltäs
jua kuppis tyhjäks.

Näin evästää Heli Laaksonen uuden alkajaa runossaan Sil ko lähte uut alkku kohre (Raparperisyrän 2002).

Omat tunnelmani ovat positiivisen sekavan odottavat, kun Toivo Kuulan Aamulaulu kajahtaa Oskari Nokso-Koiviston baritonilla Mikko Heleniuksen säestämänä. Olemme Tampereen ammattikorkeakoulun kaltevalattiaisessa auditoriossa - me TAOKK:n vuoden 2009 ammatilliseen opettajakoulutukseen valitut.

Monesti on saanut tottua erilaisten tapahtumien avauksissa velvollisuudentuntoisiin muodollisiin muminoihin, jotka eivät juuri mieleen jää. Nyt oli toisin. TAOKK:n henkilökunta oli todella rakentanut opettajakoulutuksen avajaistilaisuudesta sekä mieleenjäävän että aiheeseen tiiviisti sidotun kokonaisuuden. Opettajakoulutusjohtaja Maarit Jääskeläinen esitteli koulutuksen keskeiset kolme näkökulmaa, jotka kertautuivat musiikillisesti Nokso-Koiviston ja Heleniuksen esittäminä. Hieno oivallus, joka sekä nostatti että hilpeytti tunnelmaa. No, ehkä se ei olisi ollut hiirenharmaan harras muutenkaan, sen verran moni-ilmeiseltä porukkamme näyttää.

1250844771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAOKK lupaa omenia (tuleville) opettajille
Lähde:
http://www.tamk.fi/fi/WWWTAOKK/kansainvalinen_toiminta.html
Käyttöoikeus: sitaattioikeus

Maarit Jääskeläinen muistutti puheessaan siitä kuinka tärkeää on kyetä murtamaan totunnaisia ajattelutapoja. Ei sidota kissaa kiinni tavan vuoksi... Tulemme haastamaan toistemme näkökulmia useaan kertaan, niin monipuolisia ovat osallistujien taustat, alat ja varmaan osaamisetkin.

Ja kun ollaan Tampereella, kohdataan myös Peruskysymys: Tappara vai Ilves?  Omalta osaltani täytyy turvautua paikallisen runoilijan, Mikko Alatalon, apuun: "Sama Tappara vai Ilves voittaa, mutta matsi jatkuu..." (Tampereen yöt). Ryhdynpä testaamaan sähköpostia ja Moodlea. Seuraavan kerran tapaamme ryhmämme kanssa jo ensi keskiviikkona.

Creative Commons License
Tämä teos jonka tekijä on Juha Kämäräinen on lisensoitu Creative Commons Nimeä- Tarttuva 1.0 Suomi lisenssillä.